Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Аламинути»Чушки по неаполитански

Чушки по неаполитански

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Чушки по неаполитански
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
30/03/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"В Италия с Катерина ни дава тази автентична и икономична селска манджа от слънчевото Средиземноморие"

Необходими Продукти

  • чушки - 6 бр.
  • зехтин - 3 с.л.
  • чесън - 1 скилидки
  • маслини - 7 бр.
  • каперси - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сол
  • галета - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се изпичат, обелват, почистват от дръжки и семки, след което се накъсват на ивички.

В съд със загрят зехтин се слага една смачкана скилидка чесън.

Запържва се за минута, колкото да си пусне аромата си.

Скилидката чесън се изважда и на нейно място се слагат маслините и каперсите.

Разбъркват се за кратко и се прибавят накъсаните чушки. Добавят се супена лъжица оцет и сол на вкус, но трябва да се има предвид, че маслините и каперсите са солени.

Чушечената манджа се готви, докато се изпари оцетът. Като се разбъркват от време на време. Накрая чушките се поръсват с галета.

Готвят се още 2-3 минути и чушки по неаполитански са готови за сервиране.

Източник: В Италия с Катерина

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: