Начин на приготвяне
В купа пресейте брашното, добавете бакпулвера и разбъркайте. Сипете виното и олиото, разбъркайте и замесете меко тесто. От тестото оформете топчета, по 30 г всяко топче.
Поставете във всяко топче по резен локум и оформете отново на топче или мидички.
Подредете оформените топчести локумки в тава, постлана с хартия за печене. Поставете тавата в предварително нагрята на 170 градуса фурна и печете за около 30 минути до бледо розов загар.
Докато локумките се пекат си пригответе две купички, в едната сипете от бялото вино а в другата смесете пудрата захар и кокосовите стърготини.
Извадете изпечените локумки и една по една потапяте първо във виното, а после овалвате в кокосовата смес.
Подредете кокоските в чиния и отново поръсете леко с пудра захар.
Ефектни и много ароматни постни локумки с бяло вино и кокос за любителите на постни сладки.