Шкембе по италиански

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Шкембе по италиански1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8-10
"Знаем, че любовта към българската шкембе чорба е до гроб, но опитайте и нейния италиански еквивалент и ни кажете коя ви харесва повече"

Необходими Продукти

  • телешко шкембе - 1 кг. сварено
  • нахут - 200 гр. или боб
  • домати - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 3 скилидки
  • дафинов лист - 2 бр.
  • риган - 1 ч.л.
  • олио - за пържене
  • магданоз
  • люти чушки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нахутът/Фасулът се залива с вряла вода и се изчаква да изстине.

Изцежда се и се поставя в тенджера под налягане, залива се с малко вода, оставя се да заври, след което отново се оставя да изстине и се залива с 2 л. студена вода.

Добавя се шкембето и след като тенджерата вдигне налягането, се вари 30 минути.

Лукът, морковите и чесънът се нарязват и се запържват до златисто в предварително загрята мазнина.

Доматите се нарязват на по-едри кубчета, прибавят се към останалите продукти в тенджерата и се оставят да се задушат.

Добавя се нарязаното на малки парченца шкембе. Посолява се и постепенно се налива от бульона.

Прибавят се свареният нахут/боб, дафиновите листа и риганът и се оставя да къкри около 20 минути. Сервира се със ситно нарязан пресен магданоз или с люта чушка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: