Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пелмени»Украински галушки с чесън

Украински галушки с чесън

Нина НордНина Норд
Джедай
306268
Украински галушки с чесън2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
25-30 бр.
"Гордостта на украинската кухня - галушки в ароматен вариант с чесън"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • яйца - 2 бр.
  • сметана - 1 ч.ч.
  • масло - 125 г
  • чесън - 4 скилидки
  • магданоз - 5 стръка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресятото брашно се изсипва на масата, прави се кладенче и в него се излива една чаша вода. Добавят се 80 г от разтопеното масло и яйцата, разбити със сол.

Замесва се тесто, разточва се на кора с дебелина половин сантиметър и се режи на не много малки парченца. Парченцата тесто се пускат във вряща солена вода и се варят 10 минути.

Готовите галушки се отцеждат на гевгир и се запържват в останалото масло. Сервира се залято със сметана, в която е добавен нарязаният на ситно чесън и нарязаният на ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: