Начин на приготвяне
Три жълтъка се смесват с 3 супени лъжици захар. Добавят се 3 супени лъжици брашно и бакпулверът. Всичко се разбърква добре. Белтъците се разбиват на сняг. Добавят се към сместа с жълтъците и се разбърква внимателно.
Сместа се разделя на две. В едната се добавят смлените лешници. В другата се добавя какаото. Тестото се слага в тава, намазана с мазнина, и се пече 12 минути на 180 градуса. Охлажда се и се реже на квадрати.
Приготвя се крем, като се смесват 2 жълтъка, 3 супени лъжици захар и всичко се разбърква. Добавят се 2 супени лъжици брашно и всичко се разбърква, за да няма бучки. Добавя се топлото мляко и сместа се загрява на бавен огън. Вари се при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти.
Сместа се охлажда леко и се добавя маслото и ромът. Кремът се оставя в хладилника за 30 минути. В стъклени чаши или купички се слага слой кафяви квадрати, слой крем, слой бели квадрати и отново крем. Оставя се в хладилника за 2 часа. Сервира се, поръсено с шоколад.