Пиле с галушки

Нина НордНина Норд
Джедай
3062602k
Пиле с галушки1 / 2
01/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • масло - 3 с.л.
  • вода - 450 мл
  • брашно - 400 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се реже на парчета, които се запържват в мазнина. Слагат се в дълбок съд, добавят се нарязаните на кубчета моркови и лук, заливат се с 300 милилитра вода, посоляват се и се задушават.

Приготвят се галушки от брашно, 150 милилитра вода, яйцето и щипка сол. Замесва се тесто, разточва се на пласт с дебелина половин сантиметър и се реже на квадрати, които се варят в солена вода.

Галушките се отцеждат и се добавят към пилето, което предварително е преместено в тава. Ястието се напръсква с олио и се пече 10 минути на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2.7
50
41
30
22
10
Дай твоята оценка: