Меден маков сладкиш с кайсии

Нина НордНина Норд
Джедай
306
189
2k
01/07/2014
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 508
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двеста грама от маслото се разбива на пяна, добавя се медът и яйцата. Добавя се пълнозърнестото брашно, маковото семе и бакпулверът и се замесва тесто. Слага се в тава, намазана с мазнина и се заглажда.

Кайсиите се почистват от костилките и половинките се нареждат плътно с изпъкналата част надолу.

Брашното се смесва с изварата, захарта и ванилията, останалото масло и се образува смес, подобна на трохи. С тях се поръсва сладкишът и се пече 40 минути на 180 градуса. Сервира се топъл, с бита сметана.

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар