Пиле със сос от копър

28/05/2014
Нина Норд
отНина НордДжедай306
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо996
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се измива и се сварява на слаб огън за около 40 минути заедно с лука, кубчетата бульон, белия пипер и няколко клонки копър.

Пилето се вади от тенджерата, маха се кожата и се обезкостява. Месото се реже на не много едри парчета. Бульонът се отцежда.

Сосът се приготвя, като маслото се стопява и се смесва с брашното. Охлажда се и се добавя бульонът, като постоянно се разбърква. Вари се наслаб огън около 15 минути при непрекъснато бъркане. Жълтъкът се разбива със сметаната.

Сосът се охлажда и се смесва с жълтъка. Добавя се солта, черният пипер, лимоновият сок и захарта. Добавя се нарязаният на ситно копър и парчетата пиле. Всичко се разбърква и се оставя половин час да попие.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар