Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Задушено Пиле»Задушено пиле с банани по индонезийски

Задушено пиле с банани по индонезийски

Нина НордНина Норд
Джедай
3062602k
Задушено пиле с банани по индонезийски2 / 2
27/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л. лют
  • брашно - 1 с.л.
  • зехтин - 6 с.л.
  • лук - 3 глави
  • банани - 3 бр.
  • къри - 1 с.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • бульон - 1 ч.ч. пилешки
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се измива, нарязва се на 12 парчета и се поръсва с лют червен пипер. Овалва се в брашно и се пържи в загрята мазнина до златиста коричка.

Лукът се реже на четвъртинки. Бананите се режат на кръгчета. Лукът и бананите се смесват и се слагат в мазнината от пърженето на пилето. Задушават се под капак, като се добави кърито.

Добавя се пилето, виното и всичко се разбърква. Добавя се горещ бульон и всичко се задушава 45 минути на слаб огън. Накрая се добавя лимоновият сок и солта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
42
32
20
10
Дай твоята оценка: