Ананасово сорбе с бял пипер и малини

Нина НордНина НордДжедай306
08/09/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене100 мин.
Общо115 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо290
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ананасът се обелва, маха се сърцевината и плодът се нарязва на кръгчета. Заливат се с ром, поръсват се с бял пипер и малко захар и се оставят 1 час.

Бадемите се запичат на сух тиган и се смилат.

Кръгчетата ананас се пасират със сметаната, 100 г захар и бадемите много добре. Сместа се замразява, като след 1 час се вади и се пасира отново.

След няколко часа белтъкът се разбива на сняг и се добавя лимоновият сок и захарта.

В чашки се сипва по 2 топки от сорбето и се украсяват с белтък и малини. подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар