Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата с помощта на телена бъркала.
Към тях се прибавят киселото мляко, прясното мляко и содата.
Сместа се разбърква, след което се прибавя натрошеното сирене. Дъното на правоъгълна тава се намазнява, слага се един лист от хляба Лаваш и се намазва с олио.
Разпределя се част от плънката и се слага втори лист, следва плънка, лист и така до изчерпване на продуктите. Завършва се с плънка.
Баницата със сирене се печен на фурна загрята на 180 градуса за около половин час.
Готовата наложена баница още гореща се залива с газирана вода и се покрива с памучна кърпа, за да се задуши.
Бърза и вкусна баница с хляб лаваш и яйца, подходяща за закуска.
Коментари