Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Охлювчета»Охлювчета Синабон със стафиди

Охлювчета Синабон със стафиди

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Охлювчета Синабон със стафиди
Снимка: Juliya
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
150 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
180 мин.
Порции
15
"Охлювчета Синабон със стафиди и цялаа ви къща ухае на канела"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 125 мл
  • захар - 50 г
  • суха мая - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • краве масло - 30 г разтопено
  • сол - 1/2 ч.л.
  • ванилова захар - 1 ч.л.
  • брашно - 290 г
  • за пълнежа
  • захар - 60 г
  • краве масло - 30 г меко
  • стафиди - 50 г
  • канела - 2 ч.л.
  • за крема
  • крема сирене - 150 г
  • краве масло - 20 г меко
  • пудра захар - 60 г
  • вино марсала - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете маята в топлото мляко и я оставете да се активира.

В голяма купа сложете яйцето, разтопеното масло, захарта, ваниловата захар и разбъркайте.

Добавете млякото с маята и пак разбъркайте.

Пресейте брашното със солта, омесете меко тесто и го оставете да втаса за около 2 часа.

Измийте стафидите и ги подсушете.

Смесете захарта с канелата.

Готовото тесто разточете на правоъгълник с дебелина около 3-5 мм.

Намажете равномерно с мекото масло.

Поръсете със захарта и стафидите.

Завийте на руло от по-дългата страна и го нарежете на 15 колелца с помощта на конец.

Подредете тестените охлювчета във форма за печене и ги оставете да престоят за 30 минути.

Печетете френския десерт на средно ниво в предварително загрята на 190 °C фурна около 20-30 минути.

През това време пригответе крема.

Разбийте крема сиренето с мекото масло и пудрата захар.

Добавете виното Марсала (може и ликьор Baileys или Cointreau) и разбийте за малко.

Извадете охлювчета Синабон от фурната и ги покрийте с крема, докато са още топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: