Начин на приготвяне
Сипете маята в топлото мляко и я оставете да се активира.
В голяма купа сложете яйцето, разтопеното масло, захарта, ваниловата захар и разбъркайте.
Добавете млякото с маята и пак разбъркайте.
Пресейте брашното със солта, омесете меко тесто и го оставете да втаса за около 2 часа.
Измийте стафидите и ги подсушете.
Смесете захарта с канелата.
Готовото тесто разточете на правоъгълник с дебелина около 3-5 мм.
Намажете равномерно с мекото масло.
Поръсете със захарта и стафидите.
Завийте на руло от по-дългата страна и го нарежете на 15 колелца с помощта на конец.
Подредете тестените охлювчета във форма за печене и ги оставете да престоят за 30 минути.
Печетете френския десерт на средно ниво в предварително загрята на 190 °C фурна около 20-30 минути.
През това време пригответе крема.
Разбийте крема сиренето с мекото масло и пудрата захар.
Добавете виното Марсала (може и ликьор Baileys или Cointreau) и разбийте за малко.
Извадете охлювчета Синабон от фурната и ги покрийте с крема, докато са още топли.