Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Бриош»Бриош охлювчета с бадемов маслен крем

Бриош охлювчета с бадемов маслен крем

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
3575k1k2k1
Бриош охлювчета с бадемов маслен крем
Снимка: Juliya
1 / 6
09/04/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
140 мин.
Порции
12
"Бриош охлювчета с бадемов маслен крем, които вече си представяме как ухаят"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 200 мл
  • брашно - 390 г
  • суха мая - 7 г
  • захар - 60 г
  • краве масло - 40 г разтопено
  • яйца - 1 бр.
  • ванилова захар - 1 пак.
  • жълтък - 1 бр. за намазване
  • прясно мляко - 1 с.л. за намазване
  • за крема
  • захар - 100 г
  • краве масло - 100 г меко
  • бадемово брашно - 100 г
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете маята в топлото мляко и я оставете да се активира.

В голяма купа сложете яйцето, разтопеното масло, захарта, ваниловата захар и разбъркайте.

Добавете млякото с маята и пак разбъркайте.

Постепенно добавете пресятото брашно, омесете меко тесто и го оставете да втаса за около 1 час.

За крема разбийте мекото масло със захарта.

Добавете яйцето, бадемовото брашно и разбъркайте хубаво.

Втасалото тесто за бриош разточете на правоъгълник с дебелина около 3-5 мм.

Намажете 2/3 кора с крема.

Прегънете тестото, като първо 1/3 кора без крема, после частта с крема.

Разточете малко от получения правоъгълник и го нарежете на 12 тънки ленти.

Навийте всяка лента на охлюв.

Подредете тестените охлювчета на разстояние едно от друго в тава върху хартия за печене и ги оставете да втасват 20-30 минути.

Разбъркайте жълтъка с 1 с.л. прясно мляко и намажете бриошите.

Печете в предварително загрята фурна на 180 °C 15-20 минути.

Невероятно меки и много вкусни бриош охлювчета с бадемов маслен крем са готови.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: