Начин на приготвяне
Ето една отлична рецепта за Великден или за всеки ден със слънчеви вкусове и свежи билки. Лесен деликатес за приготвяне е този пълнен заек.
Загрейте фурната на 180°C.
В гювеч загрейте обилно струйка зехтин и запечете парчетата заек от всяка страна.
Добавете бялото вино, добавете супена лъжица мед, бахара, сол и черен пипер.
След това включете нарязаните гъби, маслините, скилидките чесън с ризата, мащерката и розмарина.
Поставете във фурната и гответе 40 минути, като по време на готвене добавяте вода, ако е необходимо.
След като сте готови, насладете се с печени картофи например или друг зеленчук.
Печеният заек в гювеч става сочен, а месото крехко и много ароматно от етеричните масла на розмарина и мащерката. Да ви е сладко!
Съвет: Винаги можете да експериментирате като добавите пиперка или доматено пюре към печеният заек с маслини и гъби.