Заек с ориз и гъби

Стояна ЧановаСтояна Чанова
Новак
1611079
16/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Радост за очите и наслада за стомаха"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 4 порции
  • ориз - 250 г
  • печурки - 4 - 5 бр. големи
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава малка
  • чушки - 1 бр.червена
  • олио - 5 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • подправки - по избор
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете заешкото месо почти до готовност.

Междувременно загрейте олиото и задушете до омекване ситно нарязаните лук, моркови, печурки и чушката. Добавете измития ориз и малко течност.

Овкусете със сол и черен пипер на вкус. Когато оризът и зеленчуците се задушат, се прехвърлят в подходяща тава.

Отгоре се слага свареното месо и се запича в умерена фурна до готовност. Преди поднасяне се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Да ви е сладко! Заекът с ориз и гъби е готов.

Източник: Стояна Чанова от Кулнарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: