Пълнен домашен заек

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5415k1k3k3
Пълнен домашен заек
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
10/04/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
6
"Пълнения домашен заек се поднася върху листата от маруля, но и в компанията на пенлива биричка"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр. домашен
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • черен дроб - от заека
  • спанак - 100 г
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • ориз - 70 г
  • масло - 100 г
  • заешки бульон - 1 буркан
  • маруля - 4 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се измива и осолява добре отвътре и отвън. Слага се в йенска тенджера, докато се приготви плънката.

Лукът се почиства и нарязва на ситно. Морковът се обелва и измива. Настъргва се. Дробчето се измива и нарязва на ситно.

Спанакът се измива и нарязва на лентички. В тиган се слага олио да загрее. Добавят се лукът и морковът да се запържват. Добавя се дробчето.

Добавя се и оризът да се запържи. Овкусява се със сол и черен пипер, като се предвижда и солеността на бульона.

Добавя се от бульона, колкото е необходимо за сготвяне на ориза. Добавя се спанакът. Разбърква се.

Когато оризът е готов, се пълни заекът. Върху него се слагат парченца масло.

В тенджерата се сипва, ако е останал от бульона, или малко вода. Пече се около 3 часа.

Като се запече от едната страна, се обръща, да се запече и от другата страна. Пълнения домашен заек се поднася върху листата от маруля.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Заека вари ли се първо
18.01.2024 19:41