Начин на приготвяне
Заекът се измива и осолява добре отвътре и отвън. Слага се в йенска тенджера, докато се приготви плънката.
Лукът се почиства и нарязва на ситно. Морковът се обелва и измива. Настъргва се. Дробчето се измива и нарязва на ситно.
Спанакът се измива и нарязва на лентички. В тиган се слага олио да загрее. Добавят се лукът и морковът да се запържват. Добавя се дробчето.
Добавя се и оризът да се запържи. Овкусява се със сол и черен пипер, като се предвижда и солеността на бульона.
Добавя се от бульона, колкото е необходимо за сготвяне на ориза. Добавя се спанакът. Разбърква се.
Когато оризът е готов, се пълни заекът. Върху него се слагат парченца масло.
В тенджерата се сипва, ако е останал от бульона, или малко вода. Пече се около 3 часа.
Като се запече от едната страна, се обръща, да се запече и от другата страна. Пълнения домашен заек се поднася върху листата от маруля.
Коментари