Домашен заек капама

Домашен заек капама
Снимка: Стояна Чанова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Не гонете дивото, ами изпечете питомното или казано накратко - опитайте този страхотен домашен заек капама"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 4 порции
  • лук - 1 кг дребен
  • чесън - 1 глава
  • моркови - 1 голям
  • сушени сливи - 7 - 8 бр.
  • маслини - 7 - 8 бр.
  • дюля - 1/2 бр. (по желание)
  • олио - 5 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • дафинов лист - 1бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера с олио се запържва месото и се отстранява.

Добавят се обеленият лук и необелените скилидки чесън, нарязаният морков и след като се задушат слагам червения пипер и добавям месото, маслините, сливите, нарязаната на кубчета дюля, дафиновия лист, черния пипер.

Доливам вода да покрие продуктите.

Капамата се вари на тих огън до готовност.

Домашният заек капама е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: