Начин на приготвяне
Пушените ребърца се измиват и се нарязват на парчета по 2-3 ребърца. Върху вътрешната ципа се правят разрези, за да не стяга месото по време на печенето.
Ребърцата се натриват със сол, червен пипер, черен пипер и се поръсват с розмарин. Ребърцата се слагат в голям съд. Лукът и чесънът се режат на ситно и леко се намачкват, за да пуснат сок.
Слагат се върху ребърцата. Лимонът се изстисква и се смесва с меда и оцета. Добавя се към ребърцата и добре се разбърква. Всичко се залива с бирата и се оставя за 6 часа на хладно.
Ребърцата се изваждат от маринатата, леко се изтръскват от нея и се пекат на барбекю, като периодично се обръщат и се поливат с маринатата. След като ребърцата станат златисти, а сокът, който тече от тях, е прозрачен, се сервират.