Начин на приготвяне
Сочните ребърца са идеалното ястие за ядене с пръсти - просто бъдете подготвени с количеството на салфетките, че ще ви трябват доста.
Нарязваме телешките ребра на малки порции ребърца, за да са по-лесни за ядене. Слагаме ребърцата в тенджера с вода и ги пускаме да се варят. След като поврят около 5 минути, ги вадим и изцеждаме водата.
Миксираме в голяма купа доматения сос, уорчестър соса, кафявата захар, червения пипер, чилито и намачканата скилидка чесън. Размесваме сместа добре. Добавяме ребърцата в този сос, покриваме купата с капак и оставяме да се мариноват в хладилника за няколко часа или за цялата нощ. Подготвяме и загряваме барбекюто 1 час преди да почнем печенето.
Намазваме скарата с малко мазнина и печем готовите свински или телешки ребърца за около 10-15 минути, като ги намазваме хубаво с марината. Когато преценим, че са готови, придобили са хубав кафяв цвят, ги махаме от барбекюто.
Вече можем да сервираме нашите супер вкусни мераклийски ребърца на барбекю с добавка от зеленчуци на скара или с грилован пресен ананас.