Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Агнешко варено»Агнешки ребра с ориз и гъби на фурна

Агнешки ребра с ориз и гъби на фурна

Агнешки ребра с ориз и гъби на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Агнешки ребра с ориз и гъби на фурна е идеалното пролетно хапване за празниците"

Необходими Продукти

  • агнешки ребра - 1 кг
  • ориз - 500 г
  • печурки - 200 г
  • зелен лук
  • пресен чесън
  • розмарин
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 80 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките ребра се нарязват и сваряват със сол и розмарин.

В тавата се изсипва измит и накиснат предварително ориз, нарязани гъби, по няколко стръка зелен лук и пресен чесън и ребрата.

Овкусява се със сол, черен пипер, розмарин.

Изсипва се бульонът от варенето на агнешкото, олиото.

Агнешкото с ориз се пече, докато течността изври - може и във виенска тенджера.

Агнешки ребра с ориз и гъби на фурна е идеалното пролетно хапване за празниците :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: