Начин на приготвяне
Приготвяне на бялата част:
Объркайте внимателно крема сиренето с яйцето и подсладителя и я оставете настрани. Ползвайте шпатула. Не разбърквайте с бъркалка или мискер.
Приготвяне на кафявата част:
В две купи разделете белтъците от жълтъците. Към жълтъците постепенно прибавете всички останали съставки и разбъркайте с бъркалка. Не използвайте миксер.
Разбийте белтъците на сняг с миксер. Хубаво ги разбийте, като обърнете купата, да не падат.
Прибавете белтъците към жълтъците на два пъти и внимателно объркайте с шпатула.
Намажете формите, които ще ползвате с малко масло. Ползвам малки силиконови форми за мъфини. Първо, сложете във всяка форма по 2 ч.л. от кафявата смес. След това сложете по 1 пълна чаена лъжица от бялата част. Тук по желание може да добавите сладко или пресни плодове, но малко. Накрая покрийте отгоре с пълна чаена лъжица от кафявата смес.
Пекох моите мъфини в еър фрайъра на програма bake за 15 минути на 170 °C.
Може да изпечете кето чийзкейк мъфини и във фурната на 180 °C. Времето също ще е различно, може би около 25-30 минути.
Излизат 14 броя сладки кексчета.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за кексчета с крема сирене или нашите вкусни кето мъфини.