Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Обърнати яйца

Обърнати яйца

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8793
Обърнати яйца
Снимка: Н.Акифова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Сервиране топли обърнати яйца с няколко филийки хляб. Идеален начин за използвате останалите яйцата след Великденските празници."

Необходими Продукти

  • яйца - 7 бр. (или колкото вие прецените)
  • краве масло - 2 с.л.
  • лют червен пипер - 1 щипка
  • червен пипер - 1/2 ч.л. сладък
  • риган - 1/2 ч.л. сух
  • сол - за поръсване
  • хляб - 2 бр. (филийки) по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме седем броя яйца в една касерола вътре прибавяме студена вода и оставяме за 10 минути да се сварят.

След като поизстинат варените яйца, ги обелваме и ги нарязваме напречно на две.

В широк тиган прибавяме две супени лъжици масло и оставяме маслото да се разтопи на бавен огън.

При разтопеното масло прибавяме напречно нарязаните на две сварени яйца и отгоре поръсваме със сол, червен пипер, лют червен пипер и риган.

С помощта на една лъжица взимам отдолу от маслото и доливаме отгоре на яйцата.

Сервиране топли обърнати яйца с няколко филийки хляб.

Идеален начин да използвате останалите яйцата след Великденските празници.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: