Кавказка рашид халва

Нина НордНина Норд
Джедай
55
08/07/2014
"Десертът за днес - Кавказка рашид халва - вкусотия, каквато не сте опитвали досега "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 175
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделят се жълтъците от белтъците. Белтъците се разбиват на сняг, а 3 от жълтъците се разбиват отделно. Смесват се белтъците и разбитите жълтъци. Добавя се по малко от брашното при непрекъснато бъркане.

Тестото се разделя на части от по 200 грама. Всяка част се разточва на кръг и кръговете се нареждат един върху друг, като между тях се ръси брашно.

Купчината кръгове се реже на половина. Всяка половина се навива на руло по широчина и се нарязва на тънки ивици. Поръсва се с брашно, разпределя се на равна повърхност и се оставя да се изсуши 2 часа на стайна температура.

Запържва се на малки порции до златисто, вади се и се слага в сито, за да се отцеди от мазнината. Медът се вари със захарта на слаб огън за около 15 минути.

Запържените ивици тесто се слагат в голяма тава, заливат се с медения сироп, заглаждат се и се притискат с ръце. След като се охлади, рашид халвата се реже на малки ромбове и се сервира.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар