Кавказки слабоалкохолен квас

Нина НордНина НордДжедай306
12/06/2014
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 008
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овесените ядки се смилат, добавя се запеченото на сух тиган брашно, врящото масло и всичко се смесва. Добавя се малко вряща вода и се бърка до образуването на тесто.

Оставя се на топло за 30 минути. Добавя се останалата вода, която е вряла, всичко се разбърква и се охлажда до стайна температура.

Добавя се маята и захарта и всичко се оставя на стайна температура, докато не се появят мехурчета. Сместа се прецежда и се оставя за 3 часа на топло. След това отново се прецежда и се сервира.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Sss
Sss
08.01.2016 17:42
Има ли значение какви точно ядки трябва да сложим?
0
0