Кавказки лагман

Нина НордНина Норд
Джедай
3062602k
Кавказки лагман1 / 2
13/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • вода - ¾ ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • За соса
  • телешко месо - 600 г
  • масло - 125 г
  • ряпа - 1 бр.
  • чушки - 2 бр. червени
  • лук - 2 глави
  • домати - 4 бр.
  • бульон - 1 и ½ ч.ч. от кубче
  • чесън - 1 глава
  • магданоз - 6 стръка
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, водата, яйцето и солта се замесва тесто и се оставя за 20 минути. Разточва се тънко, навива се на руло и се реже на тънки филийки.

Получават се ленти, които се сваряват в голямо количество солена вода. Измиват се 2 пъти със студена вода и се отцеждат. Месото се реже на ситно, запържва се в маслото, добавят се нарязаните на ситно чушки и лук и настърганата ряпа и всичко се пържи още 5 минути.

Добавят се нарязаните на резени домати, солта, черният пипер и бульонът и всичко се задушава 40 минути на слаб огън. Добавя се намачканият чесън. Сервира се, като вареното тесто се попарва с вряла вода и отгоре се слага сосът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: