Кавказки питки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Кавказки питки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2 бр.

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • мая - 4 ч.л. суха
  • вода - 170 мл
  • прясно мляко - 170 г хладко
  • олио - 4 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • сусам - или други семена за поръсване
  • яйца - за намазване
  • олио - за подмазняване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и в кладенче посредата добавете маята, солта и половината олио. Замесете постепенно гладко и еластично тесто, като доливате по малко водата и млякото.

Прехвърлете тестото в намазнена купа, покрийте с кърпа и оставете да втаса. След това го прехвълете върху набарашнения кухненски плот и го премесете с останалото олио.

Разделете тестото на 2 топки, покрийте ги с кърпа и оставете пак да втасат. Всяка топка разточете на питка. В средата направете по-големи вдлъбнатини.

Сложете питките в намазнена тава, намажете с разбито яйце и поръсете със сусам. Пъхнете кавказките питки да се пекат до готовност в предварително загряна на 180 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: