Еклери

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
14/10/2017
"Най-коментираната, най-четенета, най-готвенат, най-харесваната и очевидно най-сполучливата рецепта за Еклери в сайта. Опитай и ти"
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции25
Сготви+1 точка
65 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо524 671
  • Преглеждания за месеца3407
  • Преглеждания за седмицата323
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена65

Необходими Съставки

* мерки и количества
Еклери

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Водата и олиото завират на котлона, след това се добавя 1 ч.ч.брашно и се бърка няколко минути, докато стане гъста смес. Маха се от котлона и се оставя да изстине.

След като сместа изстине, едно по едно се добавят яйцата, като след всяко се разбърква добре. Тесото става още по-гъсто и лепкаво.

С помощна на лъжица се гребва малко от сместа и се поставя в тавата (трябва да има известно разстояние между всяко еклерче, да не са плътно едно до друго), която или е намаслена или е покрита с хартия за печене. Не е нужно оформената с лъжицата формичка да е идеална, защото при печенето те си се оформят . Еклерите се пекат в предварително загрята до 200 градуса фурна, около 30 минути.

Ваниловият крем се приготвя като към заврялото със захарта мляко се добавя размитите 5 пълни лъжици с малко вода брашно. След това се бърка непрекъснато няколко минути, слага се и маслото и се бърка още няколко минути. Накрая се добавят ванилийките. Вече поизстиналите еклери се разрязват внимателно през средата и с помощта на малка лъжичка се пълнят с крем.

Готовите еклери се поръсват обилно с пудра захар или по желание може да им се направи заливка от шоколад или карамел. Получават се около 25-30 еклера.

Иноксово овално плато 50см.
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Иноксово овално плато 50см.
15.99 лв.
Виж ››

Добрата домакиня винаги има овално плато под ръка, защото обикновено нейният дом винаги очаква гости. Нека всички се възхитят на вашите разядки, сладки или основни ястия. Овалното плато ще ви помогне да се сдобиете с образцова трапеза и да си спечелите заслужени комплименти.

Рейтинг

5 172
4 51
3 20
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Todor Todorov
Todor Todorov
21.05.2020 21:04
За първи път правя еклери, станаха супер.
0
0
Потребител#184593
Еклери правя само по тази рецепта и резултата винаги е страхотен!
2
0
Геновева
Геновева
03.03.2019 22:46
Страхотни се получиха...
0
0