Еклери

14/10/2017
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай5128145
"Най-коментираната, най-четенета, най-готвенат, най-харесваната и очевидно най-сполучливата рецепта за Еклери в сайта. Опитай и ти"
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции25
Сготви+1 точки
48 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо438 996
  • Преглеждания за месеца2840
  • Преглеждания за седмицата35
  • Коментирана117 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена48

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Водата и олиото завират на котлона, след това се добавя 1 ч.ч.брашно и се бърка няколко минути, докато стане гъста смес. Маха се от котлона и се оставя да изстине.

След като сместа изстине, едно по едно се добавят яйцата, като след всяко се разбърква добре. Тесото става още по-гъсто и лепкаво.

С помощна на лъжица се гребва малко от сместа и се поставя в тавата (трябва да има известно разстояние между всяко еклерче, да не са плътно едно до друго), която или е намаслена или е покрита с хартия за печене. Не е нужно оформената с лъжицата формичка да е идеална, защото при печенето те си се оформят . Еклерите се пекат в предварително загрята до 200 градуса фурна, около 30 минути.

Ваниловият крем се приготвя като към заврялото със захарта мляко се добавя размитите 5 пълни лъжици с малко вода брашно. След това се бърка непрекъснато няколко минути, слага се и маслото и се бърка още няколко минути. Накрая се добавят ванилийките. Вече поизстиналите еклери се разрязват внимателно през средата и с помощта на малка лъжичка се пълнят с крем.

Готовите еклери се поръсват обилно с пудра захар или по желание може да им се направи заливка от шоколад или карамел. Получават се около 25-30 еклера. подобни рецепти тук

5 169
4 50
3 20
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (117)

Геновева
Геновева
03.03.2019 22:46
Страхотни се получиха...
0
0
Elizabeta Georgieva
Elizabeta Georgieva
08.03.2018 14:46
Мойте въобще не надуха
3
0
Марин
Марин
21.02.2018 13:21
Внимавайте че доста бухват.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв