Начин на приготвяне
От пресятото брашно, 1 яйце, оцета, 50 грама разтопена свинска мас и малко топла вода се замесва тесто. Разделя се на 2 части, правят се топки и се поръсват с брашно. Оставят се на топло за 30 минути.
Всяка топка се разточва, намазва се с мас, сгъва се на две и след това още веднъж на две, оставя се в хладилника за 15 минути и отново се разточва. Тази процедура се повтаря 3 пъти, докато се изхаби цялата мас.
След това тестото се разточва и се дърпа внимателно с ръце, докато не стане съвсем тънко. Оставя се да изсъхне леко, поръсва се с галета и орехи и се слагат черешите, на които са махнати костилките.
Поръсва се със захар. Навива се руло, намазва се с яйце и се пече на 220 градуса до златиста коричка.