Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Лек сладкиш с вино и чийзкрем

Лек сладкиш с вино и чийзкрем

Лек сладкиш с вино и чийзкрем
Снимка: Росица Петрова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Лекият сладкиш с червено вино и чийзкрем е най-хубав на следващия ден, но само ако може да му устоите"

Необходими Продукти

  • кафява захар - 1/2 ч.ч. мусковадо
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • масло - 120 г
  • яйца - 3 бр.
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • какао - 1/3 ч.ч.
  • бакпулвер - 10 г
  • чийзкрем
  • крема сирене - 150 г Филадрлфия
  • заквасена сметана - 200 г
  • мед - 4 с.л.
  • ванилия - 2 г
  • ягоди - 250 г
  • боровинки
  • мента - листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този лек сладкиш всички продукти трябва да са със стайна температура. Маслото трябва да е меко и затова го извадете от хладилника поне час преди да се захванете с направата на този сладкиш и го нарежете на парчета. Така по-лесно ще омекне.

Разбийте с миксер двата вида захар с мекото масло за няколко минути.

След това прибавете яйцата едно по едно, като разбърквате с миксера след всяко добавено.

Пресейте брашното, какаото и бакпулвера и ги добавете на части като редувате с виното.

Покрийте форма за печене със свалящ се борд 24-26 см с хартия и я намажете с малко масло или олио. Намажете също и стените и изсипете кексовата смес.

Сложете сладкиша да се пече в загрята фурна на 170 градуса за 35-40 минути.

За готовност проверете с дървено шишче. Ако излиза сухо, сладкишът е готов.

Готовия сладкиш извадете от фурната и оставете да престои 10 минути, след което отворете формата, махнете хартията и охладете върху решетка.

През това време пригответе чийзкрема, като смесите в купа крема сиренето Филаделфия и заквасената сметана. Разбъркайте до гладка смес и прибавете меда и ванилията. Не е необходимо да ползвате миксер.

Вместо мед може да използвате кленов сироп или пудра захар.

Количеството на подсладителя коригирайте на вкус.

След като сладкишът се е охладил напълно, го върнете отново във формата, в която е печен, и го намажете обилно с крема.

Декорирайте с пресни ягоди, боровинки и листа мента и сложете в хладилник за няколко часа, за да се охлади и крема да стегне.

Лекият сладкиш с червено вино и чийзкрем е най-хубав на следващия ден, но само ако може да му устоите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: