Начин на приготвяне
Името ми дойде в ума заради вида ѝ, който пък си беше чиста импровизация.
Много харесваме леки торти!
Аз приготвих тортата с вафлени блатове, но може да се направи и с обикновен пандишпан!
Смесих киселото мляко със захарта. Разбърках до усвояването ѝ. Прибавих сока от лимона, както и двата вида кори.
Разтворих желатина в малко вода, около 50 мл и като набъбна, го втечних, като го загрях в микровълновата за 30 секунди. Прибавих го към киселото мляко.
Оставих така крема на стайна температура за около половин час, да започне да се стяга, но може и в хладилника за по-бързо. След това подредих блатовете, като намазах всеки с достатъчно количество крем. Редуват се блат и крем до изчерпването им.
Намазах обилно ягодовата торта и отгоре.
Оформих я с трохи от бисквити отстрани и с ягоди, а от гъст сироп направих жилките на тортата Ягодов мрамор.
Оформянето е според вашите желания, затова и не описвам с подробности моя начин.
Следва престой на плодовата торта в хладилника за 12 часа и след това е вкусната част :)