Кавказка царевична каша с шафран

Нина НордНина Норд
Джедай
306
193
2k
26/06/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо549
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • захар - 6 с.л.
  • масло - 4 с.л.
  • шафран - 1 щипка
  • орехи - 1 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шафранът се смесва с 1 супена лъжица гореща вода и се оставя за 20 минути. Във вряща подсолена вода се добавя на тънка струйка царевичното брашно.

Вари се 10 минути при непрекъснато бъркане. Добавя се захарта, след това се добавя маслото и разтвореният предварително шафран.

Орехите се нарязват на ситно и се запичат на сух тиган. Половината от тях се добавят в кашата и тя се кипва отново.

Сервира се, като се поръсва с останалите орехови ядки.

Класическа дървена дъска с дръжка - Номер 3-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Класическа дървена дъска с дръжка - Номер 3
5.49 лв.
4.23 лв.
Виж ››

Удобна за употреба и лесна за почистване класическа правоъгълна дървена дъска.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар