Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Тарталети»Сицилиански тарталети с кашкавал

Сицилиански тарталети с кашкавал

Нина НордНина Норд
Джедай
306268
Сицилиански тарталети с кашкавал2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • масло - 100 г
  • сол - 1 щипка
  • лук - 2 глави
  • кашкавал - 150 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • сметана - 50 г
  • черен пипер - ¼ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се смесва със солта и маслото и се получават трохи. Добавят се 2 супени лъжици студена вода и се замесва тесто. Правят се 4 топки, разточват се и са разпределят във формички, като се правят стенички.

Лукът се реже на шайби и се запържва в маслото. Разпределя се върху тарталетките. Яйцата се разбиват със сметаната, черния пипер и се добавя настърганият кашкавал.

Тази смес се излива върху лука. Тарталетките се пекат 30 минути на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
50
43
31
20
10
Дай твоята оценка: