Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Зеленчукова супа»Кремсупа от тиквички и лапад

Кремсупа от тиквички и лапад

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Кремсупа от тиквички и лапад
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Добър апетит с моята кремсупа от тиквички и лапад, която ще ви накара да се усмихнете през пролетта"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр. 650 г
  • лапад - 100 г листа
  • краве масло - 30 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 1 средна или малка глава (80 г)
  • чесън - 3 скилидки, млечен
  • цедено мляко - 45 г
  • сирене - 60 г краве, саламурено
  • сол - 1 ч.л. или на вкус
  • сушени зеленчуци - 1 с.л.
  • черен пипер - 2 щипки, прясно смлян
  • вода - 250 или 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте лука и го задушете за кратко в зехтина.

Добавете скилидките млечен чесън, сушените зеленчуци, нарязания лапад (без централната част и дръжката) и нарязаната на кубчета тиквичка.

Сипете водата, посолете и варете под капак в продължение на 25 минути.

Махнете капака, добавете маслото, цеденото мляко, черния пипер и сиренето.

Пасирайте до гладък крем и доовкусете с още сол, ако е нужно. По желание може да разредите с още вода до желаната гъстота.

Сервирайте кремсупата с тиквички, поръсена със хубав зехтин.

Добър апетит с моята кремсупа от тиквички и лапад!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: