Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Пролетна разядка с лапад

Пролетна разядка с лапад

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Пролетна разядка с лапад
Снимка: Виктория Константинова
1 / 4
04/05/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Пролетната разядка се сервира в купичка и триъгълните пълнозърнести хлебчета. Чудесно допълнение към мезето на масата."

Необходими Продукти

  • лапад - 1 тенджера
  • олио - 150 мл
  • прясно мляко - 100 мл
  • лимонена киселина - 1/4 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • сирене - 80 г
  • пълнозърнест хляб - за сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пролетна разядка с лапад за любителите на зелениите.

Лапад се измива. Слага се в тенджера. Залива се с вода. Вари се до смяна на цвета. Отцежда се и се нарязва на лентички.

В каничка се сипват олиото и прясното мляко. Добавят се солта и захарта. Добавят се лимонената киселина и обеления чесън.

Сместа се пасира, като се започва отдолу и се издърпва нагоре. Пасира се до получаване на смес с консистенция на майонеза.

Лападът се доизцежда с ръце добре и се добавя в каничката с майонезата смес. Добавя се сиренето, като се натрошава. Цялата смес отново се пасира до хомогенна смес.

Пълнозърнестия хляб се нарязва на триъгълници. Филийката се нарязва на две през средата и всяка половинка се нарязва по диагонал, за да станат триъгълници.

Пролетната разядка се сервира в купичка и триъгълните пълнозърнести хлебчета.

Чудесно допълнение към мезето на пролетната трапеза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: