Вегетарианска лазаня с гъби

ВикторияВиктория
Новак
21
59
151
15/06/2014
Приготвяне35 мин.
Готвене60 мин.
Общо95 мин.
Порции6-7
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 912
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете корите за лазаня в голяма тенджера за около 10 минути. След като станат готови, ги отцедете и залейте със студена вода, за да не залепват. Оставете настрани.

В тиган загрейте зехтина. Запържете гъбите, зелените чушки, лука и чесъна. Добавете соса и босилека. Оставете да заври. Намалете котлона и оставете за 15 минути. Смесете сирената рикота и моцарела с яйцата. Загрейте фурната на 180 градуса.

В тавичка изсипете 1 ч.ч. от доматения сос. Сложете ред кори за лазаня, ред микс от сирена, сос и накрая пармезан. Повторете, като накрая завършите със сместа от сирената. Печете 40 минути. Сервирайте лазанята топла.

Рейтинг

5 1
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
мими
мими
19.06.2015 17:12
Не съм експерт, но корите се варят по описанието на опаковката и до сега 10 мин не съм видяла. Пише 1-2 мин. след това от горещата веднага се пускат в студена вода и след това се отцеждат и подсушават преди да се сложат в тавата.

Иначе рецептата е хубава
3
0