Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Апетитен тиан с агнешко

Апетитен тиан с агнешко

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Апетитен тиан с агнешко
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
07/05/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5
"Вкусно агнешко със свежи зеленчуци - хайде цялото семейството на масата"

Необходими Продукти

  • агнешка плешка - 800 г
  • сол
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 3 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • мащерка - 3 - 4 сръка
  • патладжани - 2 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • тиквички - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо се нарязва на средно големи парчета, овкусява със сол и черен пипер.

Лукът се нарязва на полумесеци, чесънът на дребно и заедно с дафиновия лист и мащерката се поставят на дъното на дълбока тава.

Отгоре върху тях се разпределят парчетата агнешко месо.

Патладжанът се наряза на шайби и слага в купа с подсолена вода, за да се пемахне горчивината му.

На шайби се нарязват също чушката (използвах жълта за повече контраст), доматите и тиквичките.

Шайбите зеленчуци се подреждат в тавата като верило и като се застъпват. Поръсват се сол, листенца мащерка, смлян черен пипер и се поливат със зехтин.

Тавата се покрива с фолио, слага се във фурна и се пече на 180 градуса за около един час.

След това фолиото се маха и ястието се пече още около двайсет минути или до желания загар.

Апетитният тиан с агнешко е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: