Агнешко с магданоз

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Агнешко с магданоз1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг.
  • олио - 100 мл.
  • лук - 2 - 3 глави
  • моркови - 1 бр.
  • доматено пюре - 35 гр.
  • брашно - 10 гр. .
  • магданоз - 5 - 6 връзки
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 200 гр.
  • сол - 3 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото се измива със студена вода и се нарязва на еднакви парчета, като за всяка порция да има по 1-2.

Месото се запържва в мазнината, след което го изваждаме от нея. Правим запръжка в същата мазнина от нарязания на ситно лук и морков, добавяме пюрето, което също запържваме. Слагаме и брашното, позапържва се и то, залива се с гореща вода, връща се запърженото месо и варим на умерен огън.

Изчистваме магданоза, нарязваме го на едро и го поръсваме в ястието, на чак когато месото е почти сварено. След това се разбиват яйцата с млякото и се прибавят към ястието.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
43
30
20
10
Дай твоята оценка: