Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови кюфтета»Кюфтенца от гъби със сос спанак

Кюфтенца от гъби със сос спанак

Кюфтенца от гъби със сос спанак
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Истински вегетариански пир - гъбени кюфтенца и свеж сос от спанак"

Необходими Продукти

  • гъби - 350 г
  • картофи - 3 бр.
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
  • яйца - 1 бр
  • спанак - 500 г
  • прясно мляко
  • сирене - натрошено
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме гъбите и нарязваме на ситно. Задушаваме за пет минути. Дръпваме от котлона и като се охладят прибавяме яйцето, черния пипер, настърганите картофи, черен пипер и нарязан ситно пресен магданоз и брашно, да се получи гъсто тесто.

С натопена в олио лъжица пускаме от сместа в горещо олио и изпържваме кюфтенца, като обръщаме от двете страни. Спанака измиваме и нарязваме ситно. Задушаваме в мазнина.

Размиваме 2 супени лъжици брашно с малко прясно мляко и прибавяме към спанака и оставяме да поври и да се сгъсти.

Накрая преди да свалим от котлона прибавяме натрошено сирене на вкус. Сервираме приготвения спаначен сос с изпържените гъбени кюфтенца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: