Начин на приготвяне
Измиваме гъбите и нарязваме на ситно. Задушаваме за пет минути. Дръпваме от котлона и като се охладят прибавяме яйцето, черния пипер, настърганите картофи, черен пипер и нарязан ситно пресен магданоз и брашно, да се получи гъсто тесто.
С натопена в олио лъжица пускаме от сместа в горещо олио и изпържваме кюфтенца, като обръщаме от двете страни. Спанака измиваме и нарязваме ситно. Задушаваме в мазнина.
Размиваме 2 супени лъжици брашно с малко прясно мляко и прибавяме към спанака и оставяме да поври и да се сгъсти.
Накрая преди да свалим от котлона прибавяме натрошено сирене на вкус. Сервираме приготвения спаначен сос с изпържените гъбени кюфтенца.