Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пастет»Домашен пилешки пастет с челядинки

Домашен пилешки пастет с челядинки

Домашен пилешки пастет с челядинки
Снимка: Росица Петрова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Домашен ароматен и вкусен пастет от пилешки дробчета и челядинки, който да намажете върху препечено хлебче."

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • челядинки - 200 г
  • олио - 4 с.л.
  • масло - 20 г
  • червено вино - 50 мл
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
  • прясно мляко - 100 мл
  • още
  • краве масло - 40 г
  • мащерка - 1/2 ч.л. суха
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилешките дробчета, измийте ги добре и подсушете.

Измийте и отцедете гъбите.

Нарежете на ситно глава кромид лук и няколко скилидки чесън.

Загрейте олиото и маслото в широк тиган и запържете лука и чесъна за няколко минути.

След това прибавете гъбите челядинки и запържете и тях.

Добавете дробчетата и гответе 3-4 минути.

След това прибавете виното и обърнете всички дробчета, за да се запържат и от другата страна.

Оставете на котлона още 3-4 минути.

Накрая прибавете сол, черен пипер и суха мащерка.

Разбъркайте, махнете от котлона и оставете дробчетата да се охладят.

След това ги сложете в блендер заедно с прясното мляко и пасирайте, до гладка смес.

Разсипете пастета в малки бурканчета и ги залейте с препържено с малко мащерка масло.

Съхранявайте домашния пилешки пастет с челядинки в хладилник до 3-4 дни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: