Цяло печено пиле с картофи

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Цяло печено пиле с картофи
Снимка: Ivelina
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Цяло печено пиле с картофи и една необикновена съставка."

Необходими Продукти

  • пиле - 1
  • мътеница - 500 мл
  • пресни картофи - 800 г
  • масло - 3 с.л.
  • горчица - 2 ч.л. горчица
  • сол
  • черен пипер
  • вода - малко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептите трябва да ви покажат колко креативни можете да бъдете в кухнята без излишни украшения. За моята рецепта мариновах пилето в мътеница за няколко часа и след това просто го овкусих със сол и черен пипер.

Мътеницата гарантира, че пилешкото месо е особено крехко. Имаше и пикантни картофи с едра горчица. Определено ще го правя по-често!

Цялото пиле първо се накисва в мътеница за 8-12 часа. За да направите това, подсушете пилето с няколко хартиени кърпи и го поставете в голяма купа или плик с цип.

Най-добре е да не използвате ръцете си за това, а да използвате например щипки или да поставите плика директно върху месото. Сега добавете мътеницата и поставете всичко в хладилника. Обръщайте пилето от време на време.

Извадете пилето от мътеницата и го намажете леко. Подправете със сол и черен пипер.

Картофите се измиват старателно и се поставят в голяма тава за печене или глинен съд с капак. Поставете пилето върху картофите, налейте около 100-200 мл вода, така че дъното на формата да е около 1 см покрито с вода.

Поставете капака на печеното и печете всичко за 60 минути на 200°C. Сега махнете капака, отстранете течността, намажете пилето с малко масло и добавете няколко бучки масло към картофите. Пече пилето с картофи без капак около 20-30 минути, докато кората стане златиста.

Поставете изпеченото пиле в чиния за сервиране. Смесете картофите с 2 чаени лъжички едра горчица и сервирайте с пилето.

Опитайте и вие този необикновен вариант за Цяло печено пиле с картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: