Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Печено цяло пиле с моркови и картофи

Печено цяло пиле с моркови и картофи

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k2k3
Печено цяло пиле с моркови и картофи
Снимка: Дони Ники
1 / 5
26/09/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Печено цяло пиле с моркови и картофи - сочно, по-сочно, най-сочно"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. (до 1.70 кг
  • масло - 80 г
  • чесън - 3 скилидки, счукан
  • лимони - 1 бр.
  • розмарин - 3 стръкчета
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 3 бр.
  • чесън - 5 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука се нарязва на едро, морковите на кръгчета, както и картофите, овкусете със сол, черен пипер и стръкчета розмарин.

Измийте пилето и го отцедете или го попийте с кухненска хартия.

Нарежете 1/2 лимон на резенчета и стръкчетата розмарин. Сложете в пилето.

Обтрийте обилно отвътре и отвън с меко масло и овкусете с подправките.

Така приготвеното пиле сложете в намазнена тава и наредете зеленчуците около него, долейте бира на дъното. Покрова се с алуминиево фолио.

Сложете да се пече на 190°C загрята фурна.

Общото време е около 40 минути за кг /тг.

На 60 минута фолиото се маха и се оставя за още няколко минути, за да се получи загар на кожичката.

Сочното печено пиле е готово, когато температурата е около 75-80 °C.

Хапвайте вкусно печено цяло пиле с моркови и картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: