Начин на приготвяне
Лука се нарязва на едро, морковите на кръгчета, както и картофите, овкусете със сол, черен пипер и стръкчета розмарин.
Измийте пилето и го отцедете или го попийте с кухненска хартия.
Нарежете 1/2 лимон на резенчета и стръкчетата розмарин. Сложете в пилето.
Обтрийте обилно отвътре и отвън с меко масло и овкусете с подправките.
Така приготвеното пиле сложете в намазнена тава и наредете зеленчуците около него, долейте бира на дъното. Покрова се с алуминиево фолио.
Сложете да се пече на 190°C загрята фурна.
Общото време е около 40 минути за кг /тг.
На 60 минута фолиото се маха и се оставя за още няколко минути, за да се получи загар на кожичката.
Сочното печено пиле е готово, когато температурата е около 75-80 °C.
Хапвайте вкусно печено цяло пиле с моркови и картофи.
Разгледай подправките, които правят пилето неустоимо.
Коментари