Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ориз на фурна»Ориз със зеленчуци, свинско и гъби

Ориз със зеленчуци, свинско и гъби

Ориз със зеленчуци, свинско и гъби
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Ориз със зеленчуци, свинско и гъби - класика, която никога не омръзва."

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г гърди или др.
  • гъби - 500 г
  • ориз - 200 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • магданоз - 3 - 4 стръкчета
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - 60 мл
  • масло - 40 г
  • сол - на вкус
  • вода - 800 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и в него запържете за около 5 минути нарязаното на парчета свинско месце.

Нарежете гъбите и тях сложете към месото.

Добавете маслото, разбъркайте добре и задушавайте още около 15 минути.

След което прибавете ориза и нарязаните на дребно лук, морков, чушка, домат и магданоз.

Поръсете с червен и черен пипер и сол на вкус.

Задушавайте така зеленчуците с ориз, свинско и гъби още 10 минути.

Прехвърлете сместа от ориза със свинското в тавичка и налейте топла вода.

Сложете ястието в загрята фурна и печете ориза на 200°С за около 30 минути.

Пожелавам ви добър апетит с този вкусен и сочен ориз със зеленчуци, свинско и гъби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: