Начин на приготвяне
Загрейте олиото и в него запържете за около 5 минути нарязаното на парчета свинско месце.
Нарежете гъбите и тях сложете към месото.
Добавете маслото, разбъркайте добре и задушавайте още около 15 минути.
След което прибавете ориза и нарязаните на дребно лук, морков, чушка, домат и магданоз.
Поръсете с червен и черен пипер и сол на вкус.
Задушавайте така зеленчуците с ориз, свинско и гъби още 10 минути.
Прехвърлете сместа от ориза със свинското в тавичка и налейте топла вода.
Сложете ястието в загрята фурна и печете ориза на 200°С за около 30 минути.
Пожелавам ви добър апетит с този вкусен и сочен ориз със зеленчуци, свинско и гъби.