Начин на приготвяне
Обелете и почистете картофите и морковите.
Нарежете ги на подходящи парчета.
Подредете ги на дъното на тенджера за бавно готвене.
Нарежете стръковете селъри и лук и ги добавете към останалите зеленчуци.
Добавете и обелените скилидки чесън.
Добавете челядинките, овкусете със сол и полейте с олиото.
Овкусете агнешкото с подправката и намажете парчетата месо с масло.
Наредете месото върху зеленчуците.
Добавете 1и 1/2 ч.ч. топла вода.
Наредете отгоре стръковете джоджен.
Похлупете с капака и сложете тенджерата в студена фурна.
Печете на 200 °C за около 2 часа.
Междувременно може да проверите готовността на печеното агнешко.
Да ви е сладко с това разкошно печено агнешко в тенджера за бавно готвене с картофи и челядинки!