Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Бавно печено агнешко с картофи и челядинки

Бавно печено агнешко с картофи и челядинки

Бавно печено агнешко с картофи и челядинки3 / 3
15/05/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Всичко започва така Овкусете агнешкото с подправката и намажете парчетата месо с масло..."

Необходими Продукти

  • агнешко месо - около 2 кг
  • картофи - 1 кг
  • моркови - 2 бр.
  • зелен лук - 4 стръка
  • челядинки - 200 г
  • сол
  • подправка за агнешко месо
  • селъри - 2 стръка
  • джоджен - 4 стръка
  • масло - 50 г
  • олио - 5 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и почистете картофите и морковите.

Нарежете ги на подходящи парчета.

Подредете ги на дъното на тенджера за бавно готвене.

Нарежете стръковете селъри и лук и ги добавете към останалите зеленчуци.

Добавете и обелените скилидки чесън.

Добавете челядинките, овкусете със сол и полейте с олиото.

Овкусете агнешкото с подправката и намажете парчетата месо с масло.

Наредете месото върху зеленчуците.

Добавете 1и 1/2 ч.ч. топла вода.

Наредете отгоре стръковете джоджен.

Похлупете с капака и сложете тенджерата в студена фурна.

Печете на 200 °C за около 2 часа.

Междувременно може да проверите готовността на печеното агнешко.

Да ви е сладко с това разкошно печено агнешко в тенджера за бавно готвене с картофи и челядинки!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: