Начин на приготвяне
Месото се посолява и се овкусява с подправките, които хубаво се втриват в агнешкото бутче.
Вземат се два големи листи хартия за печене и се поставят на кръст.
Върху тях се поставя овкусеното бутче. Завива се плътно с хартията.
Два големи листа алуминиево фолио се кръстосват и върху тях се поставя пакета с бутчето.
Завива се много хубаво и се поставя в тава без вода.
Месото се пече 40 минути без вентилатор и след това печката се намаля на 160 градуса и печенето на агнешкото на фурната продължава още 2 часа.
След като месото се опече, се оставя 15-20 минути да си почине и тогава хартията се отстранява с ножица.
Бавно печеното агнешко бутче е изключително сочно, крехко и вкусно.
Това печено агнешко бутче поднесете със свежа салата.