Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пататник»Фалшив пататник с ориз

Фалшив пататник с ориз

Фалшив пататник с ориз
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Фалшив, фалшив ама толкова вкусен"

Необходими Продукти

  • сирене - 200 г
  • яйца - 3 бр.
  • ориз - 250 г
  • кори за баница - 4 бр.
  • масло - 75 г
  • олио - 75 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се сварява във вода в съотношение 1:2 с малко сол на вкус. Оставя се да изстине, след това се прибавят яйцата и натрошеното сирене, разбърква се добре.

В тиган се загрява масло с малко олио, застилат се две от корите, като стърчат навън от тигана, изсипва се цялата плънка, слага се пак масло и отгоре се завива с другите две кори, като се прегъва добре отстрани, за да не изтече плънката.

Оставя се да се запече и се обръща от другата страна, като в тигана пак се слага от мазнината. Когато е готов и от двете страни, се изважда в чиния или тавичка, маже се с масълце и се хапва с апетит.

Източник: Катерина Петрова от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
Заглавието на рецептата мисля, че се нуждае от поправка, защото нищо общо с пататник. Живея в Родопите. Описали сте, и то напълно вярно- направата на КЛИН. :) Поздрави!
08.02.2018 12:42
2