Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Пролетна баница със спанак

Пролетна баница със спанак

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7725
Пролетна баница със спанак
Снимка: AneliaStefanova
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Баница със спанак си хапнете и с много желязо се заредете"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 400 г
  • спанак - 300 г
  • краве сирене - 200 г
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 100 г
  • олио - за намазване на корите
  • краве масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се попарва в гореща вода, след което се отцежда добре и се нарязва на ситно.

В купа се смесват яйцата, киселото мляко и спанакът.

Вземат се две кори, намазват се с олио и се разпределя от яйчената смес.

Корите се навиват на стегнато руло и се подреждат в тава.

Когато всички кори са навити и подредени, баницата се пече на 180 градуса, горен и долен реотан, докато придобие приятен загар.

Изпечената баница се намазва обилно с краве масло и се покрива с кърпа, за да се задуши и омекне.

Нарязва се на парчета с размер по желание.

Пролетната баница със спанак е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: