Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Фрикасе»Безглутеново пилешко фрикасе

Безглутеново пилешко фрикасе

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Безглутеново пилешко фрикасе
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 5
10/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"Разкош в чиния - това са единствените думи, които успяхме да намерим за безглутеновото пилешко фрикасе, което виждат очите ни"

Необходими Продукти

  • пиле - 1/2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • селъри - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • оризово брашно - 3 с.л.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • жълтъци - 1 бр.
  • черен пипер - щипка
  • зехтин - 1 к.ч.
  • сол
  • лимонов сок - 3 - 4 капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете половин пиле на порции. Сложете месото в тенджера и налейте около литър и половина вода.

Добавете глава лук, морков и стрък селъри нарязани на едро. Кипнете и препенете с решетъчна лъжица. Посолете и сварете до омекване на месото.

В друга тенджерка налейте кафена чашка зехтин. Добавете оризовото брашно и веднага налейте черпак бульон.

Бъркайте енергично с телена бъркалка докато хомогенизирате сместа. Налейте от бульона до желана гъстота и добавете месото. Може да го обезкостите.

Гответе фрикасето около 10 минути, като разбърквате често и ако е необходимо доливате от бульона.

Разбийте един жълтък с 3 с.л. кисело мляко. Излейте застройката във врящото фрикасе.

Оставете да клокне и свалете от котлона. Подправете с няколко капки лимонов сок. При поднасяне поръсете с щипка черен пипер.

Безглутеновото пилешко фрикасе става много вкусно с мека нежна консистенция и лесна усвояемост.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: