Начин на приготвяне
Патладжаните и тиквичките се измиват и нарязват на шайби с дебелина около 1.5 см. Изпържват се в горещо олио.
В подходяща тавичка се подреждат, първо, кръгчета патладжан, намазват се с лютеница, поръсва се с натрошеното сирене, отгоре се подреждат 2-3 кръгчета тиквички (зависи от големината на шайбите).
Върху тях се слага настърган кашкавал. Така се редуват три реда, завършва се с патладжан и отгоре се слага настърган кашкавал.
Запичат се зеленчуците в предварително загрята фурна на 200°C за 10-15 минути до получаване на златист цвят на кашкавала.
Поръсва се с пресен магданоз.
П.П.Не подправих с никакви допълнителни подправки печените патладжани, защото лютеница ми беше домашна и си имаше чесън, черен пипер, сол, но по желание може да си овкусите, както ви харесва.
Не се слага допълнително мазнина на редени патладжани и тиквички, защото те са достатъчно мазни от пърженето.