Оризов пудинг

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
769
878
2k
Оризов пудинг1 / 2
03/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Сготви20 мин.
Общо30 мин.
Порции6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям тиган разтопете маслото и изпържете вътре канелата о захарта. Пържете, докато захарта се карамелизира. След като стане готова, изключете котлона.

Прибавете ориза и половината от млякото. Сложете сместа да се вари, като непрекъснато разбърквате. Изключете котлона и оставете да къкри, докато оризът се свари. Разбърквайте от време на време.

Прибавете останалото мляко, кардамона, стафидите и бадемите. Оставете сместа да къкри, като разбърквате от време на време, за да не загори на дъното.

Когато сместа се сгъсти, сервирайте пудинга горещ, поръсен с индийско орехче.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: